Bu yazımızda sizlerle pedagog nedir ve kimdir gibi soruların cevaplarını öğreneceğiz. Çocuklar ve gençler de aynı yetişkinler gibi psikolojik olarak sıkıntı ve zorluklarla karşılaşabilirler. Duygusal, düşünsel ve davranışsal problemler hayatımızın her evresinde mevcut olabiliyor. Bu ve bunun gibi problemler, bazı zamanlarda anne ve babalar ne kadar destek olmak istemiş ve farklı çözüm yolları aramış olsalar da çözümsüz kalabilir. Bu gibi zamanlarda aileler çocuklarının yaşamakta oldukları sorunlar için bir pedagog desteği almaya ihtiyaç duymaktadırlar. Alanında yetkin bir profesyonelden alınacak yardım, hem çocuğun yaşadığı problemi çözmekte hem de çocukların ileriki yaşlarında karşılaşacağı sorunlar için onların ruh sağlıklarını koruyabilmektedir.
Pedagog Kimdir?
Anne babalar, çocuklarının davranış sorunlarında, ruhsal problemlerinde çözüm bulmak için bir uzman desteği aradıklarında toplumdaki yanlış bilgi nedeniyle pedagog arayışına girebilmekteler. Pedagog, geçmiş yıllarda çocuk psikolojisi ile ilgili alanda çalışan uzmanları kast etmek için kullanılan bir terimdi. Ancak günümüzde pedagog unvanı doğru olmayan bir biçimde kullanılmakta ve çocuğa psikolojik destek noktasında fayda sağlayacak mesleki tanımla birebir örtüşmemektedir.
Pedagog 0-12 yaş arası çocukların gelişimi konusunda uzmanlaşmış, ihtiyaç olduğu zaman çocuğu eğiten ve anne babalara çocuklarına nasıl davranacaklarını ve nasıl iletişim kuracakları hakkında danışmanlık veren Çocuk Gelişim ve Eğitimi bölümün başarıyla tamamlamış olup bu alanda uzmanlaşmış eğitmenlerdir. Çocuk ve ergenlerin, dilsel, duygusal, bilişsel ve psikosoysal gelişimini takip ederler ve gerektiğinde anne-babalara yönelik psikolojik ve pedagojik danışmanlık yaparlar.
Psikolog kimdir?
Psikolog üniversitelerin Fen Edebiyat Fakültelerinin Psikoloji bölümlerini başarıyla tamamlayan kişilere denilmektedir. Birçok üniversitenin diplomalarında ”psikoloji mezunu” ibaresi bulunsa da Türkiye’de 4 yıllık psikoloji lisansını tamamlayıp mezun olan kişiler psikolog diye adlandırılmaktadır. Türkçede Ruh bilimci anlamına gelen psikolog kelimesi ilk defa Wilhelm Wundt tarafından kullanılmıştır. Psikoloji veya ruh bilimi, davranışı ve zihni inceleyen bir bilim dalıdır.
Pedagog ve psikolog arasındaki fark nedir?
Buradan da anlaşılacağı üzere pedagog çocuk eğitimcisidir, çocuk psikoloğu değildir. Psikolojik danışmanlık ve rehberlik bölümü mezunu olup ‘pedagog‘ unvanı alan kişiler çocuk ile çalışmak istiyor ise psikoloji alanında yüksek lisans ve kendilerini bu alanda geliştirmek için çocuk psikolojisi eğitimlerini almalıdır.
Pedagog kaç yaşına kadar bakar?
0 ile 12 yaş arasındaki çocuklara bakabilirler.
Çocuğum için hangi uzmanı seçmeliyim?
Bu bilgilerin dahilinde, anne-babaların çocuklarında fark ettikleri herhangi bir sorunu çözüme kavuşturmak için danışacakları uzmanı ararken çok dikkatli olması gerektiğini söyleyebiliriz. Çocuğunuza yardımcı olmasını istediğiniz uzmanı ararken öncelikle çocuğunuzun yaşadığı problemin uzamanın yetkinlik alanına girip girmediğini kesinlikle öğrenmekte fayda var.
Pedagoglar doktor mudur?
Pedagoglar doktor değillerdir.
Pedagog ücretleri ne kadar?
Pedagog ücretleri 2024 yılında 1000 TL ile 2000 TL arasında değişiklik göstermektedir. Bu rakamlar yaşadığınız şehre göre değişebilmektedir. Size en doğru bilgiyi yine başvuracağınız uzman verecektir.
Yasal Uyarı !
www.farukcesur.com.tr adresinde yer alan bilgiler, psikoloğun yapacağı yüz yüze görüşmenin bir alternatifi değildir. Web sitemizde bulunan tüm içerikler web sitemize gelen ziyaretçileri bilgilendirmek amacı ile hazırlanmaktadır. Sitemizde yer alan tüm bilgiler (Blog Yazıları, makaleler, sayfalar), hiçbir zaman bir hekim tedavisinin ya da konsültasyonunun yerini almaz. Site içerisinde bulunan bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır.
Sitemizden yola çıkarak herhangi bir ilaç tedavisine başlanması ya da mevcut tedavinizin değiştirilmesi kesinlikle tavsiye edilmez ve önerilmez. Web site içeriğimiz kişisel teşhis ya da kişisel tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilmemelidir. Bu bilgilendirme kesinlikle bir psikoloğun danışanıyla görüşmesi yerine geçmez. Bu sitedeki içerikler bilgilendirme amaçlı olup, tedavi yerine geçmez. Tanı ve müdahale ve destek için lütfen uzman desteğine başvurunuz. İntihar veya ölüm düşüncesi veya riskiniz varsa derhal 155 ve 112’yi arayınız. Sitede Türkiye Cumhuriyeti kanun içeriğine aykırı ilan ve reklam yapma kastı bulunmamaktadır.